Vedat Ahmet Şen

.

15.03.2019 917

16-03-2019

ÖZGEÇMİŞİM

 

             1932 yılının Mart Ayında Karaman' da dünyaya gelmişim. Babam Maderi Mevlana (Aktekke) Camii imamlarından Yusuf Hoca' nın oğlu Ahmet ŞEN, annem ise gene aynı caminin imamlarından Fevzi Efendi Hocanın kızı Zekiye ŞEN' dir. Baba tarafımın Toroslardan Mut ve Karaman' a indiği, anne tarafımın da Yozgat-Yerköy' den Karaman' a geldiği yani kökümün ta Karamanoğlulları' na kadar uzandığını söyleyebilirim.

           

              İlkokulu 5. sınıfın ilk iki ayı dahil Karaman Gazi İlk Okulunda okudum. Babamın İl Daimi Encümen üyesi olması ve ablamın da Konya Kız Öğretmen okulunda okuması sebebiyle Konya' ya geldik.  İlkokulu Kız Tatbikat İlkokulunda, Ortaokulu Konya Erkek Ortaokulunda, Liseyi de Konya Lisesinde okudum ve buraları parlak derecelerle bitirdim. 1949 senesinde İTÜ sınavlarını çok iyi bir dereceyle kazanarak İnşaat Fakültesine girdim.

           

              İTÜ İnşaat Fakültesinde okuduğum 5 yıl içinde tatillerde; çeşitli kurumlarda stajlar yaparak, okul zamanında ise; lise talebelerine ders vererek aileme katkıda bulunmaya çalıştım.

           

              1955 den itibaren İnş.Yük.Müh. olarak Tortum Hidroelektrik Tesisleri inşaatında ve çok kısa bir süre Pınarhisar Çimento Fabrikası İnşaatında Şantiye Şefliği yaptıktan sonra Haziran 1957 de İller Bankası'na girdim. Orada 1959 yılı başına kadar Sızır Hidroelektrik Tesisleri Kontrol Amirliği görevini ifa ettikten sonra askere gittim.

           

              Yedek Subaylığımın okul devresini İstanbul Kâğıthane İstikam okulunda geçirdim. Kıta hizmetimin ilk 10 ayını Afyon Yurtiçi Bölge Kumandanlığında, son 1 ayını da Isparta Yurtiçi Bölge Kumandanlığında tamamlayarak Haziran 1960 da tekrar İller Bankasına döndüm.  İller Bankası Enerji Dairesi başkanlığında Mühendis,  Şef,  Müdür Muavini olarak çalıştıktan sonra 1962 yılı ortalarında çalıştığım bölümün başında müdür olarak vazife yapmaya başladım. İller Bankasında çalıştığım süre boyunca Karaman dahil Türkiye' nin her yerinde belki yüzlerce Hidroelektrik ve Termik Santrallerin yapımında ve AG-OG şebeklerinin tesisinde gece-gündüz demeden hepsi birbirinden kıymetli arkadaşlarımla çalıştım ve pek çok yerlerin elektriğe kavuşmasındaki mutluluğu yaşadım.

           

            30.11.1963 de eşim Cansen ŞEN ile evlendim. Bu evlilikten 14.10.1964 de Tıp Doktoru ve Biyomedikalist olan oğlum Mehmet Cüneyt ve 02.08.1967 de İnş.Yük.Müh.(MBA) olan oğlum Ahmet Cem ŞEN dünyaya geldi. Eşimin teşvikiyle serbest hayata 15.05.1967' de başladım. 26.05.1967 de çok büyük bir trafik kazası geçirdim. İller Bankası Genel Müdürü istifamı kabul etmediği için iyileştikten sonra 6 ay kadar orada çalışarak Eylül 1968 de tekrar serbest hayata geri döndüm. O günden beri memleketime müteahhit sıfatını hiç kullanmadan mühendis olarak proje, su, yol, bina, Hidroelektrik, AG-OG şebeke tesisleri, Yüksek Gerilim Enerji Nakil Hatları vs. gibi irili ufaklı yüzlerce tesisi bitirerek memleketimin hizmetine sundum. 1999 yılı sonunda, eşim ve çocuklarımın ısrarıyla VEDAT AHMET ŞEN Elk. İnş. Taah. ve Tic.Ltd. Şti.'ni kurdum. Yaşımın çok ilerlemesi sebebiyle işlerimin sevk ve idaresini oğlum Ahmet Cem ŞEN'e bıraktım.

           

            Bende, onların başarılı çalışmalarından gurur duyarak bugüne kadar ki edindiğim tecrübelerimin ışığı altında onlara yol göstermeye çalışarak, torunlarım Vedat Mert ŞEN, İnci Şevval ŞEN, gelinim Yeşim ŞEN ve ailemle birlikte yaşamımı devam ettirmekteyim.   

(04/12/2017 vefat etti.)                                                                                           

                                                                                                                                  Vedat Ahmet ŞEN

                                                                                                                                       İnş.Yük. Müh.